Toplotne črpalke LG

LG je odgovorno podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj in zaščito okolja ter želi izboljšati svoje inovativne tehnologije. Toplotne črpalke zrak-voda Therma V so del te pobude: ti sistemi temeljijo na uporabi obnovljivih virov energije, izpusti CO2 so zelo majhni, kar pomeni, da na dolgi rok varujejo naše okolje pred škodljivimi emisijami, ki jih povzročajo klasični sistemi. Tako pripomorejo k trajnostnemu razvoju.

Kaj je LG Therma V?

THERMA V je LG-jev sistem toplotnih črpalk zrak-voda, zasnovan prav za stanovanjske novogradnje in za prenovo stavb s pomočjo napredne LG-jeve energetsko varčne tehnologije za ogrevanje.

THERMA V se lahko uporablja za talno ogrevanje ali za preskrbo tople vode skupaj s številnimi drugimi toplotnimi viri.

THERMA V ponuja najboljšo rešitev za ogrevanje doma in za preskrbo s toplo vodo s pomočjo LG-jeve inverterske tehnologije.

LG Therma V toplotno črpalko zrak-voda lahko upravljate na preprost in  uporabniku prijazen način. To vam bo olajšalo ustvarjanje udobnega doma v  vsakdanjem življenju. Sisteme, ki se uporabljajo za ogrevanje, hlajenje in celo  za oskrbo s toplo vodo, je možno enostavno prilagoditi posameznikovim  potrebam. Funkcije je možno enostavno spremeniti, zahvaljujoč merilnemu  tipalu sobne temperature, ki meri v več prostorih in tako zagotavlja  uravnotežene temperature po vsem vašem domu. Poleg tega toplotne  črpalke LG Therma V delujejo z izjemno nizko ravnijo hrupa, s čimer je  zagotovljena primerna tišina v vašem domu.

Prednosti

Therma V – R32 uporablja hladilno sredstvo R32, ki je okoljsko veliko bolj sprejemljivo, saj ima 70% nižji »GWP« faktor ko R410.

LG Therma V se lahko uporablja za različne ogrevalne rešitve: od talnega gretja pa do oskrbe s toplo sanitarno vodo, pri čemer se lahko uporabijo tudi razni drugi viri ogrevanja.

LG Therma V vam ponuja številne prednosti, tako da lahko zagotovi temperaturo, ki je potrebna v vašem domu na varen in udoben način, pri tem pa skrbi tudi za okolje.

– en sistem, ki zagotavlja ogrevanje, hlajenje in oskrbo s sanitarno vodo
– ekonomično in enostavno upravljanje (tudi z nadzorom na daljavo)
– prilagodljive možnosti uporabe: površine za ogrevanje in hlajenje
– varno delovanje (ni nevarnosti požara ali eksplozije)
– enostavna namestitev (ne potrebujemo dimnika ali nekaterih dovoljenj)
– lahko se uporablja za hlajenje brez nameščanja novega klimatskega sistema
– obnovljiv vir energije
– lahko se kombinira s solarnimi moduli za bolj učinkovito oskrbo s toplo vodo
– okolju prijazno, brez emisij CO2
– 3-letna garancija

Revolucionarni spiralni kompresor

Nov tip spiralnega kompresorja omogoča visoko učinkovitost in zanesljivost. Ta vrsta kompresorja je naprednejša od konvencionalnega spiralnega kompresorja, še posebno pa to pride do izraza pri nagnjenem gibanju pomika. Poleg tega je v primerjavi s prejšnjim modelom izboljšan tudi obseg delovanja kompresorja.

  • Spiralni kompresor z enostavno strukturo
  • Visoka učinkovitost (nizka obremenitev pri nižjih obratih/skupna učinkovitost)
  • Nizka raven hrupa (možna je visoka hitrost)
  • Izboljšano nagnjeno gibanje pomika
  • Je 20 % lažji od konvencionalnega kompresorja

Tehnologija »Flash Gas Injection«

V primeru hladilnega sredstva R32 je zelo pomembno, da se pravilno uravnava temperaturo hladiva v ciklu pri kompresiji na izhodu iz kompresorja. V modelih R32 se tehnologija Flash Gas Injection (vbrizgavanje plinov) uporablja za učinkovito uravnavanje temperature hladiva pri kompresiji. Zaradi te tehnologije je obseg nazivne moči toplotne črpalke širši in učinkovitost segrevanja pri nizkih temperaturah okolice večja.

LG WI-FI rešitve

Do svoje naprave THERMA V lahko dostopate kadarkoli od kjerkoli.