Štedilniki na trda goriva Lohberger

Inovativni, funkcionalni, varčni in sodobni

Kuhinja s štedilnikom na polena ima značaj sodobnosti in pridih tradicije. Z uporabo obnovljivih virov sledi ekološkim trendom, inovativne tehnološke rešitve kuhališča pa pomenijo tradicionalno pripravo jedi na najsodobnejši način. Kuhalna plošča je lahko izdelana iz nerjavnega jekla ali pa si izberete steklokeramično ploščo.

Toploto štedilnika lahko izkoristite tudi za ogrevanje prostora, opazovanje plamenov vam daje občutke domačnosti in sproščenosti. Linije Lohberger obsegajo kuhinjske štedilnike za dom in gostinstvo, ter štedilnike z možnostjo centralnega ogrevanja.

Sodobna tehnologija omogoča štedilnikom na trda goriva sodobno in okolju prijazno ogrevanje in kuhanje. To omogoča inovativni, patentirani JETFIRE sistem. Združevanje plamena v snop neposredno nad kuriščem in dodatno doveden svež zrak povzročita “turbo učinek”, ki povzroči dvig temperature do 1200° C.
Rezultat: plošča štedilnika se segreje bistveno hitreje, čas kuhanja se zmanjša. Hkrati se izboljša izgorevanje, emisije se zaradi tega zmanjšajo na minimum, stroški ogrevanja se zmanjšajo in uporaba štedilnika na drva je okolju bolj prijazna.

Prednosti JETFIRE sistema:
• izjemna učinkovitost izrabe goriva do 84% (izkoristek)
• nizki stroški ogrevanja
• več udobja uporabniku
• daljši čas gorenja
• višja temperatura kuhalne površine
• krajši čas kuhanja
• okolju prijazno zgorevanje
• do desetkrat manjše emisije CO
• ustreza standardu BIMSCH

Večina štedilnikov na trda goriva dovaja kisika za zgorevanje v zgorevalno komoro iz prostora, v katerem je štedilnik nameščen. Poseben model podjetja Lohberger ubira drugo pot; dela popolnoma neodvisno od zraka v prostoru, saj je absolutno zatesnjeno varjen in ima osrednji dovod zraka. Potrebnega kisika za zgorevanje se v zgorevalno komoro torej ne dovaja iz prostora, ampak v celoti iz zunanjosti.

Za še posebej udobno in prijetno bivanje poskrbijo najnovejši štedilniki v kombinaciji polen in peletov. Ob uporabi sobnega termostata bo vaš štedilnik samodejno poskrbel za prijetno temperaturo v prostoru. Štedilniki Lohberger so inovativna rešitev za sodobni trajnostni življenjski slog.

Lohberger je prvo podjetje, ki je za štedilnik na drva prejelo avstrijsko okoljsko priznanje. Štedilniki LOHBERGER so tudi dvakratni dobitnik nagrade Plus X Awards. S tem se dokazano uvrščajo med najkakovostnejše in v skladu s časom oblikovane izdelke.