* * *   Skupaj napravimo Slovenijo energetsko neodvisno   * * *                                                                               * * *   Skupaj napravimo Slovenijo energetsko neodvisno   * * *

Talno ogrevanje Actifloor

Aktivno talno ogrevanje

Novi sistem talnega ogrevanja ACTIFLOOR je ustvarjen za izpolnjevanje sodobnih zahtev bivanja. Združuje najboljšo učinkovitost s kratkimi časi segrevanja in elegantno obliko.

ACTIFLOOR – idealna rešitev za talno ogrevanje!

  • Hiter reakcijski čas
  • Občutni prihranki pri stroških ogrevanja zaradi natančno dovedene potrebne količine toplotne energije
  • Dobro zasnovan cevovodni sistem
  • Primerno za vsak vir energije
  • Enostavno prilagajanje
  • Je vreden vseh stroškov nakupa in vgradnje
  • Preprosto upravljanje
  • Nizka konstrukcijska višina (le 12mm!)
  • Delovanje na vodo

Čas za montažo je zmanjšan na minimum, sistem se po vaši želji prilagodi različni talni podlagi: estrihu, lesu, kamnu, ploščicam ali drugim materialom – z izjemno nizko instalacijsko višino 12 mm je ACTIFLOOR najboljša rešitev za vse načine uporabe. Toploto dovaja voda, zato je vir ogrevanja lahko katera koli vrsta energenta.

     
     

ACTIFLOOR je primeren tudi za sanacije. Sistemske plošče se lahko pritrdijo neposredno na obstoječo talno oblogo. Za kisik nepropustne polibutanske (PB) cevi za toplo vodo se položijo v sistemske plošče, preko katerih se lahko namesti kakršno koli klasično talno oblogo.

Pri odločanju za sistem ogrevanja ima veliko vlogo tudi ekonomski vidik. Zato počasni sistemi ogrevanja površine (z večurnimi časi zagrevanja) ne sodijo več v sodoben dom!

Zaradi dobre izolacije in velikih steklenih površin lahko veliko sončne energije sprejemamo tudi pozimi. A na temperaturne spremembe se moramo odzivati. Če je v klasičnem sistemu talnega gretja še vedno toplota, se kljub sončnemu sevanju ta prosta energija ne more izkoristiti. Če postane oblačno ali sonce izgine za obzorjem, se steklene površine takoj odzovejo na povečano izgubo toplote. ACTIFLOOR vnaša toploto hitro in prostor ohranja na idealni temperaturi udobja.

     
     

Novo talno ogrevanje združuje prednosti tradicionalnih radiatorjev in tradicionalnih sistemov talnega ogrevanja. Aktivno talno ogrevanje ima sposobnost hitre regulacije radiatorjev in pozitivne lastnosti talnega gretja. Temperaturo v prostoru je možno prednastaviti s sobnim senzorjem in za razliko od običajnih sistemov nanjo ne vplivajo zunanje temperature.

Logično lahko sklepamo, da do pregrevanja ne more priti. Zaradi zmožnosti hitre regulacije in nizkih obratovalnih temperatur je idealna kombinacija s sodobnimi ogrevalnimi napravami, kot so npr. kondenzacijska tehnika, toplotne črpalke, lončene peči ali kamini za centralno ogrevanje ali solarna tehnika. Tako pridobljena dragocena energija se učinkovito in natančno dopolnjuje s talnim gretjem.

Nizka vstopna vrednost temperature vode prav tako poveča učinkovitost in delovanje alternativnih virov energije, kot so npr. toplotne črpalke. Vsa energija je dragocena! Zato smo razvili cevovodni sistem, ki je nameščen v izolaciji pod tlaki. To zmanjšuje energetske izgube v ceveh.

Stensko ogrevanje

Stari Rimljani so že pred stoletji povezali stensko in talno gretje. Stensko ogrevanje ima za lončeno pečjo najboljšo kakovost oddajanja toplote. To dejstvo izhaja iz znanstvenih študij Avstrijske zveze izdelovalcev lončenih peči. ACTIFLOOR sistem je idealno prilagojen stenskemu ogrevanju.

Kot pri konstrukciji tlakov, je tudi tanka stenska konstrukcija bistvenega pomena za učinkovito in natančno oddajanje energije. Pri obratovalnih temperaturah med 35 in 40 °C se v prostor občutno oddaja sevalna toplota. Enostavna regulacija ogrevalne površine omogoča nastavitve individualnih temperaturnih območij. V vročih poletnih mesecih se stenske panele lahko izkorišča za prijetno, prijazno hlajenje.

Vsa grelna telesa, pritrjena na steno ali postavljena pred steno delujejo na principu konvekcijske toplote. Takšne vrste ogrevanje povzroči veliko kroženja zraka s prašnimi delci, zato pri ljudeh, ki so občutljivi na prah, prihaja do alergij in zdravstvenih težav. Stensko ogrevanje pa v primerjavi s tem zmanjša delež konvekcije tudi do 50%, zato postaja vse bolj priljubljeno.

     
     

Solarna tehnologija Solartehnika