Nova kombinirana kaminska peč RIKA PARO Multiair

Kombinirana kaminska peč RIKA PARO Multiair na pelete in polena z možnostjo razpiha zraka tudi v sosednje prostore

Kaminska peč Paro multia air je kombinirana kaminska peč na pelete in polena z možnostjo razpiha toplega zraka v dva sosednja prostora. Kaminska peč ima edinstveno prednost, omogoča kurjenje s peleti in poleni hkrati ter avtomatskim preklopom med njima. Ko nas ni doma lahko avtomatsko kaminsko peč nastavimo na doziranje peletov, ko pa smo prisotni, pa enostavno kurimo s poleni.

Stransko lahko ima kaminska peč Rika Paro Multiair dograjen sistem za razpih toplega zraka, z 2 cevnima priključkoma lahko dovajamo topel zrak še v dva sosednja prostora. Ta sistem lahko naročimo opcijsko. Kaminska peč tako lahko enostavno ogreva več prostorov manjšega stanovanja. Deluje neodvisno od priklopa električne energije. Je odlična v primeru, da imamo svoj gozd in smo del dneva odsotni.

Kaminska peč je dograjena  z regulacijo primarnega zraka spodaj pod rešetko, ter sekundarnega zraka, ki potuje mimo stekla in s tem prepreči sajavost. Predal za pepel je dovolj velik.

Podjetje Agni d.o.o. ima svoj spletni Youtube kanal, kjer so predstavljene številne kaminske peči (predstavitev delovanja aplikacije – kako postaviti kaminsko peč v vaš prostor), štedilniki za kuhanje, ter peči za centralno kurjavo.

Predstavitev kaminske peči RIKA PARO Multiair si lahko ogledate v spodnjem videu:

Dimenzije

Kaminska peč po velikosti znaša v višino 113 cm, širino 79 cm, globino 51 cm. Moč kaminske peči je odvisna od toplotnih potreb v hiši, sicer pa je na voljo moči od 2,5 do 8 kW. Naložimo lahko do 30 kg pelet z enim polnjenjem.

Kdo sta podjetji Agni in Rika

Podjetje Agni je uveljavljeno speciali zirano podjetje,  ki se že vrsto let ukvarja s svetovanjem in prodajo ogrevalne tehnike za gospodinjstva. Na njihovi novi spletni strani www.ogenj.net najdete uporabne informacije o izgorevanju lesne biomase (polena, peleti) ter številne uporabne video vsebine o kaminih, štedilnikih ter kotlih na polena, pelete, sekance. Vsebine – kako zmanjšati porabo lesnega goriva, kako izbrati pravi kamin ali štedilnik, zakaj ogrevati na drva so praktično ponazorjene z video posnetki.

Pred kratkim so lansirali novo spletno stran Ogenj.net. Ta bo prepričala predvsem vse tiste, ki vas zanima, kako z ogrevanjem na lesno biomaso ogrevati čimbolj učinkovito, ekonomično, ter da bo ob tem vaš dom še prijetno domač.

Rika je avstrijsko podjetje z dolgoletno tradicijo. Sedež podjetja se nahaja v severni Avstriji, kjer se z razvojem kaminov ukvarjajo že 20 let.

RIKA izvaja raziskave na področju razvoja kaminov že več kot 20 let in tako v Evropi ostaja pionir v razvoju tehnologije ogrevanja na pelete. Leta 1989 je podjetje RIKA eno prvih  predstavilo tehnologijo ogrevanja s kamini na pelete v Evropi. Podjetje se nahaja v osrčju ene najbolj privlačnih regij v zgornji Avstriji, imenovane Pyhrn-Eisenwurzen. V 16. stoletju so bili ljudje na tem področju znani po spretnosti rokovanja z vsemi vrstami kovin, zato ni presenetljivo, da imajo zaposleni v RIKI železo v krvi. Zadnji detajli njihovih produktov so tako še vedno ročno izdelani, kot so bili pred stotimi leti.

Drugi proizvajalci kaminskih peči radi govorijo o moderni obliki, v avstrijski Riki pa ne dajo veliko na modne trende. Njihov pristop je dolgoročen, pri teh kaminskih pečeh je izrazito pomembna tako funkcionalnost kot izgled, združena v najboljši meri. Njihov moto se glasi Kar je privlačno mora tudi delovati, kar deluje, mora biti privlačno.

Andrej Gruden
na portalu Varčujem z energijo